Lekkerste gerecht voor stoofvlees

Lekker recept voor het maken van stoofvlees

Ingrediënten:

  • 1 kg rundvlees (bavette, staartstuk, of runderriblappen)
  • 2 uien, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, gesneden
  • 2 stengels selderij, gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kop rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel tijm
  • 2 dl runderbouillon
  • Olijfolie
  • Zout & peper naar smaak

Instructies:

  1. Verhit olijfolie in een grote pan en bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg uien, knoflook, wortel, selderij, tomatenblokjes, wijn, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan en roerbak tot de groenten zacht zijn.
  3. Voeg het vlees terug toe aan de pan en giet de bouillon erover. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  4. Laat het vlees op laag vuur 2 tot 3 uur sudderen tot het zacht en mals is. Roer af en toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met aardappelpuree of rijst.

Hier zijn nog enkele tips voor het maken van de lekkerste stoofvlees:

  1. Kies de juiste soort vlees: Bavette, staartstuk of runderriblappen zijn geschikte stukken vlees voor stoofvlees. Ze zijn zacht en bevatten veel vet, waardoor het vlees tijdens het sudderen zacht en mals blijft.

  2. Maak de groenten klein: Zorg ervoor dat de groenten in kleine stukjes zijn gesneden, zodat ze gelijkmatig kunnen sudderen en de smaken goed kunnen vermengen.

  3. Roerbak het vlees: Roerbak het vlees aan alle kanten in de pan, zodat het een mooie bruine kleur krijgt en de smaken beter in het vlees kunnen trekken.

  4. Laat het vlees sudderen: Laat het vlees op laag vuur 2-3 uur sudderen, zodat het zacht en mals wordt. Roer af en toe zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.

  5. Breng op smaak met specerijen: Voeg naar smaak zout en peper toe, en eventueel extra specerijen zoals rozemarijn of kruidnagel voor een extra smaakbeleving.

Terug naar blog