Ingrediënten:
- 1 kg rundvlees (bavette, staartstuk, of runderriblappen)
- 2 uien, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, gesneden
- 2 stengels selderij, gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kop rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel tijm
- 2 dl runderbouillon
- Olijfolie
- Zout & peper naar smaak
Instructies:
- Verhit olijfolie in een grote pan en bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Voeg uien, knoflook, wortel, selderij, tomatenblokjes, wijn, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan en roerbak tot de groenten zacht zijn.
- Voeg het vlees terug toe aan de pan en giet de bouillon erover. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat het vlees op laag vuur 2 tot 3 uur sudderen tot het zacht en mals is. Roer af en toe.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer met aardappelpuree of rijst.
Hier zijn nog enkele tips voor het maken van de lekkerste stoofvlees:
-
Kies de juiste soort vlees: Bavette, staartstuk of runderriblappen zijn geschikte stukken vlees voor stoofvlees. Ze zijn zacht en bevatten veel vet, waardoor het vlees tijdens het sudderen zacht en mals blijft.
-
Maak de groenten klein: Zorg ervoor dat de groenten in kleine stukjes zijn gesneden, zodat ze gelijkmatig kunnen sudderen en de smaken goed kunnen vermengen.
-
Roerbak het vlees: Roerbak het vlees aan alle kanten in de pan, zodat het een mooie bruine kleur krijgt en de smaken beter in het vlees kunnen trekken.
-
Laat het vlees sudderen: Laat het vlees op laag vuur 2-3 uur sudderen, zodat het zacht en mals wordt. Roer af en toe zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
-
Breng op smaak met specerijen: Voeg naar smaak zout en peper toe, en eventueel extra specerijen zoals rozemarijn of kruidnagel voor een extra smaakbeleving.