Handleiding Onderhoud Messen
Als het goed is heb je inmiddels onze prachtige handgemaakte koksmes
ontvangen of komt deze er nog aan. Via deze pagina geven we je graag onderhoudstips om de levensduur van onze T&M Knives te verlengen.
1- Plaats de koksmes niet in de vaatwasser. Gezout en warm water is geen
goede plek voor een professionele koksmes. Was je koksmes na gebruik
altijd met de hand en droog het mes meteen af. Leg het vervolgens op
een droge plek.
2- Berg je mes veilig op in de meegeleverde beschermcover of in een
messenblok of magneet. Laat je mes nooit los in de lade liggen. Door het
trekken aan de lade schuiven messen langs elkaar heen. Dit zorgt voor
schade en botheid aan het koksmes.
3- Voorkomen is beter dan genezen, zo ook met geslepen koksmessen.
Onderhoud je koksmes door regelmatig te slijpen. Wanneer je koksmes
te bot is, wordt het steeds lastiger om deze scherp te krijgen. Gebruik
een normale messenslijper, wetsteen of aanzetstaal, alle 3 de varianten
zijn prima.
4- Is er toch corrosie ontstaan doordat het mes niet goed behandelt is?
Geen paniek, dit kun je gemakkelijk oplossen. Probeer in eerste instantie
de plek(ken) in te wrijven met olijfolie. Laat het 60 seconden intrekken
en wrijf het er voorzichtig af. Maak het mes vervolgens weer schoon en
droog het af met een droge doek Herhaal dit enkele dagen.